fot, Marcin Mastykarz |
Czerpiąc inspiracje z najstarszych książek kucharskich, przygotujemy cztery różne dania, które zaserwujemy Wam w formie degustacji. Będziecie mogli poznać smak: mleka krajanego z konfektem różanym i makaronikami migdałowymi, bigoska maślanego z naleśnikami z kaszą winną i limoniami, podróbek po miejsku z kalarepą i bigosem z pasternaku oraz farmuszki z ziołami winnymi.
Nasi szefowie kuchni i edukatorzy kulinarni opowiedzą Wam o najstarszych polskich książkach kucharskich, zaprezentują przepisy śniadaniowe i zaspokoją nie tylko Wasz apetyt na jedzenie, ale także głód wiedzy!
fot, Marcin Mastykarz |
Poza wyśmienitym jedzeniem czeka na Was wiele atrakcji, m.in.: warsztaty tańca dawnego, opowieści o kawie wraz z pokazem jej parzenia, a także możliwość obejrzenia i zakupu staropolskich książek kucharskich.
TERMIN: 18 maja, godz. 10.00–12.00 | można dołączyć w dowolnym momencie
MIEJSCE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie | Villa Intrata, ul. S.K. Potockiego 23
WSTĘP: bezpłatny
UWAGA: wydarzenie odbywa się na świeżym powietrzu, prosimy o zabranie ze sobą koców
KONTAKT
Martyna Przedpolewska
m: mprzedpolewska@muzeum-wilanow.pl
t: 785 905 715
informacja prasowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz